GO! De Blokkendoos, Aartselaar

Eerste leerjaar

  • Wie zijn jullie ?

    Wij zijn het eerste leerjaar van de Blokkendoos uit Aartselaar. Wij werkten met 52 leerlingen aan dit project!

  • Wat hebben jullie gedaan?

    In eerste instantie vonden we het belangrijk dat alle kinderen zelf het begrip pleegzorg goed begrepen. In het kader van interlevensbeschouwelijke dialoog sloegen we als lkn LBV de handen in elkaar. We leerden de kids in verschillende workshops over gezinsvormen, hoe verschillende profeten niet opgroeiden bij hun eigen ouders, hoe andere mensen ook met veel liefde voor kinderen (die niet hun eigen kinderen zijn) kunnen zorgen
    Daar we zelf een kindje in de klas hebben dat momenteel opgroeit in een pleeggezin, leek het ons extra leuk om de pleegmama in kwestie uit te nodigen in de les. Zij vertelde enthousiast over het dagdagelijkse leven van Milan.
    We kleefden er ook een creamoment aan vast. Samen maakten we de slogan: “Pleegzorg, want ieder kind heeft recht op een veilig en warm nest!” Onze school draagt natuur hoog in het vaandel, vandaar dat we ook de link legden met het gedrag van koekoeksvogels. Voor de crea fotografeerden we alle leerlingen in groepjes, kleefden de foto’s in een nest en zochten op het schooldomein takjes en veertjes om er een echt nest van te maken. We hingen het volledige project op in onze grote houten Milieu-op-Schoolboom en deze staat nu te schitteren in onze inkomhal.