Vrije Basisschool As Wijkafdeling Ter Heide, As

Derde kleuterklas

  • Wie zijn jullie?

    We zijn de derde kleuterklas van de Vrije Basisschool (Wijkafdeling Ter Heide) in As. En we zitten met 10 kinderen in de klas!

  • Wat hebben jullie gedaan?

    Omdat we een wijkafdeling zijn staat het “zorgen voor elkaar” bij ons centraal. Wij hebben 2 kleuterklassen met gemengde leeftijden. De kleuters zijn gewoon om voor elkaar te zorgen. Rond “Moederdag” nodigden we de mama’s met hun talenten uit om een uurtje “voor ons te zorgen”. Ze kwamen vertellen, knutselen, werken, dansen, sporten, …
    Zo leerden we dat er allerlei soorten “mama’s” bestaan: mama’s, moeke’s, stiefmama’s, plusmama’s, pleegmama’s,…. Om alle liefhebbende ouders te danken hebben we gekozen voor EEN HART VOOR DE (PLEEG)ZORG !
    We hebben een liedje dat vaak gezongen wordt: “Welkom” . Bij ons ben je steeds welkom! We zorgen ervoor dat iedere nieuwe kleuter zich snel “thuis voelt”. In de klas zorgen de vrienden van de 3de kleuterklas voor de vrienden van de 2de kleuterklas. Op de speelplaats dragen we zorg voor de kleinere vrienden van de 1ste en instapklas.